Fringe: Entrada

When universes collide.

Προβλέψιμα φοβερό επεισόδιο, ε; Δηλαδή μετά το τηλεφώνημα (στο Android smartphone, hem hem) που δέχτηκε ο Peter στο προηγούμενο, δεν υπήρχε τρόπος να μην έρθει εδώ η ανοιχτή σύγκρουση. Και ήδη ο πρώτος φοβερός ενθουσιασμός ήρθε από τους τίτλους αρχής, όταν το λογότυπο εναλλασσόταν ανάμεσα στο ασημί του δικού μας και στο πορφυρό του Άλλου σύμπαντος.

Όπως λοιπόν συμβαίνει σε όλα του τα καλύτερα επεισόδια, το Fringe και εδώ ήταν καθηλωτικό επειδή η διασυμπαντική δράση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το προσωπικό δράμα των ηρώων της. Είχες τον Peter, με το αποφασιστικό βλέμμα του σε όλο το επεισόδιο ύστερα από την ταπείνωσή του, που ίσως στα μάτια του τον έφερε στην θέση να επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του. Είχες τον Walter που έτρεμε να απογοητεύσει τους πάντες που στηρίζονταν πάνω του.

Είχες φυσικά τον Broyles του παράλληλου σύμπαντος, μια συναρπαστική, απόλυτα τραγική φιγούρα, έναν άνθρωπο βουτηγμένο στο δράμα και τον ηρωισμό. Και που μετά το γεγονός που έχει σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία του alt-universe, υπενθυμίζει στον εαυτό του από τι είναι φτιαγμένος, και ουσιαστικά θυσιάζεται βασιζόμενος σε μια ελπίδα. Στην ελπίδα ότι πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη λύση από το να θυσιαστούν (ξανά) μαζικά άνθρωποι, και στο ότι φορέας αυτής της ελπίδας θα πρέπει να είναι η Olivia που έκανε τόσο καλό στον γιο του.

Και φυσικά λοιπόν, έχεις την ίδια την Olivia. Η οποία, στις δύο της εκδοχές, κινούσε όλο το επεισόδιο, δεν άφηνε σκηνή να περάσει που να μην σε έχει να τρως τα νύχια σου. Από την πρώτη σκηνή, με τον Peter και την Fauxlivia στη μέση της νύχτας (και τον φίλο από την Ελλάδα) μέχρι τα κυνηγητά και στις δύο διαστάσεις, με τη σκηνή στον σταθμό να ξεχωρίζει και τον Peter να μυρίζεται τον shapeshifter, όλο το επεισόδιο ήταν ace.

Κι έτσι τώρα, ένα επεισόδιο πριν το winter break, όλοι βρίσκονται πίσω στις βάσεις τους, αλλά η δυναμική είναι πλέον αλλοιωμένη σε τεράστιο βαθμό. Αναρωτιέμαι τι επεισόδιο θα είναι το επόμενο, αν θα ακολουθήσει δράση με πιο πολλή δράση, ή αν θα είναι απλά το έντονο aftermath ενός φοβερού σερί επεισοδίων. Όπως και να έχει, ελπίζω να είναι καλό- θα είναι το τελευταίο μας για πάνω από ενάμιση μήνα.


.

15 σχόλια:

  1. Ήταν γαμάτο επεισόδιο, απ τα λίγα επεισόδια της σειράς που λές, 'γαμώ' και οχι 'καλό'.

    Κι αυτό παρά τα 2-3 σημεία απαράδεκτα cheesy διαλόγου (που τα είχε αποφύγει η σειρά μέχρι τώρα, πως σκάσανε σ' αυτό το επεισόδιο;) και την γραφική σκηνή με τον Walter και το 'quantum entangled typewriter'.

    Άντε να δούμε τι θα προλάβουνε να κάνουνε μέχρι να τους κόψουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπου σε ενα υπογειο, -ισως σε παραλληλο συμπαν- εχουν μαζευτει 10 αλανια απο το deviantArt και παθαινουν οργασμο πανω στη φωτογραφια αυτου του ποστ.

    To επεισοδια δεν τοδα ακομα.
    ηρθα να πω αυτη τη μαλακια.

    σμουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τις ατάκες του Walter. Vagenda!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα! Το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν (και αναμφισβήτητα μιλάμε για την καλύτερη σεζόν της σειράς), ο Walter έδωσε ρέστα με τις ατάκες του, η υπόθεση είχε αμείωτο ενδιαφέρον απ΄το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο και θα τολμήσω να πω κάτι που όταν έβλεπα την πρώτη σεζόν δεν φανταζόμουν πως θα έλεγα: Η Anna Torv σηκώνει τη σειρά στις πλάτες της!!! Α και βγάζω το καπέλο στον αλτεροBroyles (ας πέθαινε ο δικός μας καλύτερα:p)...!!! Όσο για το επόμενο, στοιχηματίζω πως "θα είναι απλά το έντονο aftermath ενός φοβερού σερί επεισοδίων" και σίγουρα θα είναι κι αυτό γαμάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθηλωτικό επεισόδιο.

    Από Walter ήταν θεϊκό το παραλήρημα όταν προσπαθεί να δικαιολογήσει ότι ο Peter δεν κατάλαβε τη Fauxlivia και περιγράφει πώς κατάλαβε ότι ζούσε σε λάθος σπίτι μετά από τρεις μέρες με γυναίκα που δεν έμοιαζε καν με τη δική του.

    Σούπερ η σκηνή Olivia altBroyles, χωρίς υπερβολές, αλλά με νόημα, ούτε υστερίες ούτε τίποτα παραπανίσιο πέρα από αυτό που ήταν.

    ΥΓ. Με Terriers gone, και winter break, μάλλον θα το ρίξω σε storage wars για χαλάρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Loipon htan ekplhktiko to episodio, proswpika 8a to xrhsimopoiousa ws winter break finale . Twra pisteuw pws h fwto pou eixe h BOlivia sto sakidio ths prodidei oti eixe kapoia ais8hmata kai auto 8a pai3ei rolo sto mellon , isws na parei th 8esh tou BBroyles ws to atomo pou den 8a einai toso etiko ston epikeimeno polemo meta3u twn duo kosmwn? 8a dei3ei

    Proswpika sokaristhka me thn katakreourghsh tpu ptwmatos tou BBroyles , o Walternate einai teleiws ane3elektos kai paranoikos .

    To ep-omeno episodeio einai kata pasa pi8anotrhta ena aplo episodeio mu8ologias sto opoio 8a fanoun mallon ta consequences ths allaghs Olivia-BOlivia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά, το ξεσκισμένο πτώμα του Broyles με έκανε να τρομάξω με κάτι εντελώς αναμενόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά, ο Broyles είχε περισσότερα κιλά από την Fauxlivia έτσι δεν "έφυγε" ολόκληρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστή η nerdοπαρατήρηση του Hellboy...

    Conservation of mass κλπ ωραίa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άσχετο, το Luther το έριξες καμμιά ματιά?
    Βρεττανικό αστυνομικό με τον Idris Elba.
    Αρκετά καλό. Το πρώτα και τα σύο τελευταία ειδικά είναι εξαιρετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι, το έχω κατεβάσει και περιμένει τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με το Misfits!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ δυνατό το Luther.

    Το τελευταίο Fringe: meh. Επιστροφή στο 'καλό ήτανε'.. Μια σκηνή ήταν πολύ καλογυρισμένη παρ' όλα αυτά (αν και εντελώς absurd).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους.
    Μήπως ξέρετε αν μπορώ να δω κάπου τα τωρινά επεισόδια του fringe; Season 1 δηλαδή, αλλά με ελληνικούς υπότιτλους γιατί δεν ξέρω τη διαδικασία να κατεβάζω το επεισόδιο και να βάζω τους υπότιτλους από πάνω.

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή