Sunday Special #6: Alias guest stars


Ένας από τους λόγους που η αγαπημένη κατασκοπική σειρά του JJ Abrams έγινε τόσο διάσημη, ήταν οι γνωστοί guest stars που πέρναγαν κατά κοπάδια κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων σεζόν. Δίνοντας εύφημο μνεία σε stars σαν τους David Cronenberg, Isabella Rosellini, Sonia Braga, Faye Dunaway, David Carradine, Christian Slater, Vivica Fox, Danny Trejo, και φυσικά τις θεές Lena Olin και Gina Torres (που εδώ δεν "μετράω", καθώς η μεν έχει υπάρξει regular για ένα χρόνο και η δε είναι recurring χαρακτήρας), και με αφορμή την κυκλοφορία της πλήρους σειράς σε ένα εντυπωσιακό box set αυτή την Τρίτη, προχωράω στη λίστα με τις 5 πιο αξιομνημόνευτες έκτακτες εμφανίσεις γνωστών ηθοποιών που κόσμησαν με την παρουσία τους μια από τις αγαπημένες μου σειρές. (προφανώς, υπάρχουν πολύ mild spoilers για τα επιμέρους επεισόδια)

5. Peter Berg
Aγαπάμε Peter Berg, είτε είναι πίσω είτε μπροστά από την κάμερα, και αυτό εδώ το πέρασμά του ως Snowman παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου storylines της σειράς. Σύμφωνοι, η ανατροπή ήταν αναμενόμενη, αλλά σκηνές σαν του μασκέ πάρτυ ή του τελικού ξεκαθαρίσματος στην κουζίνα, μένουν αξέχαστες.

4. Ricky Gervais
Now, that was unlikely. Ο γνωστός άγγλος κωμικός (και δημιουργός του πρωτότυπου Office) κάνει το πιο κουφό του πέρασμα από την αμερικάνικη τηλεόραση, στο ρόλο ενός εμπόρου όπλων που κλειδώνεται σε ένα δωμάτιο από τη Sydney και τους συναεργάτες της, καθώς αυτοί προσπαθούν να τον πείσουν πως βρίσκεται στην πραγματικότητα στη Μόσχα. Η κωμική φύση του Gervais δεν κρύβεται, δίνοντας στο χαρακτήρα του μια ξεχωριστή νότα από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Για μένα, το απόλυτο standout της 3ης σεζόν.

3. Roger Moore
Ο γλυκανάλατος James Bond εδώ φέρνει την μεγάλη ανατροπή, καθώς είναι τουλάχιστον spooky στο ρόλο ενός μέλους της ανίερης Alliance, που σχεδιάζει και πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη επί του Arvin Sloane. Καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου νιώθεις πως κάτι δεν είναι σωστό, και όταν η διπλή μπλόφα που έπαιξε στον Arvin -και σε εμάς- αποκαλύπτεται στο φινάλε, το ύφος του Roger Moore είναι πιο off-putting από όσο είχε υπάρξει ποτέ στην καριέρα του.

2. Quentin Tarantino
Μέγας φαν της σειράς, ο σπουδαίος σκηνοθέτης απαίτησε μια γκεστ εμφάνιση και, προς μεγάλη μας ικανοποίηση, την πήρε. Το διπλό του επεισόδιο αποτελεί turning point για τη σειρά, ενώ ο ίδιος ο QT φέρνει στον αρρωστημένο villain του μια παιδική αφέλεια που, σε συνδυασμό με τον πλήρη και απενοχοποιημένο αμοραλισμό του, μοιάζει σα να ξεπήδησε από ταινία γυρισμένη απ'τον ίδιο. Ο μόνος λόγος που δεν είναι στην πρώτη θέση, είναι γιατί με την κυκλοφορία του Kill Bill στο σινεμά, ο Tarantino ζήτησε και πήρα άλλη μια εμφάνιση στη σειρά, με τη διαφορά οτι το χρονικό σημείο στο οποίο αυτή ήρθε δεν έβγαζε κανένα απολύτως νόημα από πλευράς continuity και, σε μεγάλο βαθμό, οριοθέτησε τον οριστικό κατήφορο της σειράς.

1. Ethan Hawke
Ο Hawke ξυπνάει δίπλα σε μια γλυκιά κοπέλα, σε μια σκηνή που θα μπορούσε να είναι το επόμενο πρωινό του Before Sunset, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ανατριχιαστική. Είναι κατάσκοπος που σηκώνεται από το κρεβάτι για να ενημερώσει τους εργοδότες του πως, χάρη στην ύπαρξη του προγράμματος Helix, η αντίπαλη οργάνωση έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να δημιουργεί τίποτα λιγότερο από ανθρώπινους κλώνους. Κατά τη διάρκεια εκείνου του επεισοδίου στήνεται ένα καθηλωτικό παιχνίδι ενοχής ή αθωότητας, καθώς σε κανένα σημείο δεν είμαστε βέβαιοι ποιος είναι κλώνος-διπλός πράκτορας, και ποιος είναι αυτός που ισχυρίζεται πως είναι. Η αξέχαστη εμφάνιση του Hawke έδωσε αργότερα πάσα σε ένα storyline-sequel αυτού, όπου ο Will Tippin αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, και το οποίο είναι ένα από κορυφαία όλης της σειράς. Επιπλέον, το πρόγραμμα Helix που γνωρίσαμε σε εκείνο το επεισόδιο επρόκειτο να επιστρέψει αρκετές ακόμα φορές, με σημαντικότερη όλων τη μάχη της Sydney με τον "εαυτό" της, σε ένα από τα τελευταία επεισόδια της σειράς.

3 σχόλια:

  1. Bravo pou ebales ton Peter Berg, I adore him. O Tarantino itan gia mena top mono kai mono gia tis aksexastes atakes tou. "I feel like a mom at the mall!" To Premiere autou tou mina exei anamesa stis 50 Biggest Hollywood Disasters tin acting career tou QT. Alla i emfanisi tou sto Alias sbinei aneta ola tou ta kinimatografika atopimata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ante mwre, sygkinithika! Jenniferoula, s'agapwwwwwwwwww!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Favorite/ickiest moments tou QT sto Alias itan oti eftyse mesa sto mpoukali apo to opoio ipie i Syd. Eeeew!

    nat: pou na deis sygkinisi otan mou er8ei olo to kouti kai to ferw na to deis apo konta :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή